Maščobno odbojni papir kruh
Vrečke iz MO papirja so primerne za pakiranje hrane, ki vsebuje maščobo in vlago. Pomembna značilnost maščobnega papirja v primerjavi z drugimi embalažnimi materiali je njegova zračna prepustnost, ki omogoča, da živilo diha in s tem preprečuje hitro izgubo okusa in vizualne privlačnosti. Za aplikacije, pri katerih je pomembna odpornost na visoke temperature, je na voljo HT (visokotemperaturni) razred.
KAJ JE MAŠČOBNO ODBOJNI PAPIR?
Mašcobno odbojni papir je idealen material za pakiranje hrane, ki vsebuje maščobo in vodo. Papir je obdelan po posebnem postopku, da prepreči prodiranje maščobe in vlage skozi papirno strukturo. Zasnovan in certificiran je za neposreden stik z živili. Najpogosteje ga uporabljamo za zavijane hrane kot delikatesni ovojni papir ali za izdelavo papirnatih vrečk v živilskih trgovinah. MO papir je BIO razgradljiv, možno ga je reciklirati in kompostirati.